بازیافت آمیزه لاستیکی اتیلن پروپیلن دی‌ان تکپار، در شرایط فرایندی متفاوت: بررسی فرایند واولکانش و ویژگی‌های لاستیک واولکانیده پس از بازپخت

نویسندگان

  • سمیه محمدیان استادیار رشته مهندسی پلیمر، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
  • فاطمه پاشائی دکتری مهندسی پلیمر، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
  • محمد کرابی استاد رشته مهندسی پلیمر، پژوهشکده فرایند، گروه لاستیک، پژوهشگاه بسپار و پتروشیمی ایران، تهران
چکیده مقاله:

 لاستیک ضایعاتی از جنس اتیلن پروپیلن دی‌ان تکپار (EPDM) تحت شرایط متفاوت فرایندی، به‌صورت مکانیکی- گرمایی با اکسترودر دومارپیچ بازیافت شد. برای مطالعه تأثیر عامل‌های فرایندی، چهار دمای 220، 280، 340 و 380 درجه سانتی‌گراد و سه دور مارپیچ 60، 100 و 140 دور بر دقیقه به‌صورت متغیر فرایند بازیافت در نظر گرفته شدند. ویژگی‌های پیش از پخت لاستیک بازیافت شده موردبررسی قرار گرفت و ویژگی‌های پس از پخت آمیزه حاوی لاستیک بازیافتی با نمونه مرجع مقایسه شد. تأثیر شرایط فرایندی اکسترودر بر ویژگی‌های لاستیک بازیافتی موردبحث قرار گرفت. نتایج از تأثیر قابل‌توجه شرایط فرایندی بر چگونگی واولکانش و ویژگی‌های نهایی لاستیک بازیافتی حاکی بود. در دما و دور مارپیچ پایین، بازدهی کم بوده و میزان واولکانش پایین بود، درحالی‌که با افزایش سرعت مارپیچ و دمای بازیافت، واولکانش بهتر انجام‌شده و میزان تورم حلال و درصد واولکانش افزایش یافت. درصد وزنی سل با سرعت مارپیچ و دما معادله صعودی داشت و در مقدار درصد وزنی سل بیشتر، گرانروی مونی کمتری نیز مشاهده شد. وجود عامل واولکانش، سبب بهبود فرایند بازیافت و افزایش درصد واولکانش شد که با افزایش دما این اثر چشمگیرتر بود. با بالارفتن دما و دور مارپیچ بازیافت مکانیکی- گرمایی بهتری صورت گرفت. بنابراین، ویژگی‌های نمونه به‌دست آمده که شامل 30 قسمت از نمونه واولکانیده و 70 قسمت از نمونه مرجع بود، بهبودیافته و به ویژگی‌های نمونه مرجع نزدیک شد. با افزایش دور مارپیچ و دمای سیلندر، ویژگی‌های کششی بالاتر و مانایی فشاری و خزش کمتر مشاهده شد.

برای دانلود باید عضویت طلایی داشته باشید

برای دانلود متن کامل این مقاله و بیش از 32 میلیون مقاله دیگر ابتدا ثبت نام کنید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

ریزساختار و خواص نانوکامپوزیت های لاستیکی -2 لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر

در این مقاله، مروری بر مهم ترین پژوهش های انجام شده در سال های 1980 تا 2012 روی نانوکامپوزیت های لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر EPDM  به ویژه نانوکامپوزیت های این لاستیک با نانوخاک رس ارائه شده است. در این مقاله به روش های مختلف تهیه، مشخصات پخت، ریزساختار و خواص مهم این نانوکامپوزیت های پلیمری از جمله نفوذپذیری، اشتعال پذیری، خواص مکانیکی، گرمایی، الکتریکی و رئولوژیکی پرداخته شده است.

متن کامل

ریزساختار و خواص نانوکامپوزیت های لاستیکی -2 لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر

در این مقاله، مروری بر مهم ترین پژوهش های انجام شده در سال های 1980 تا 2012 روی نانوکامپوزیت های لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر epdm  به ویژه نانوکامپوزیت های این لاستیک با نانوخاک رس ارائه شده است. در این مقاله به روش های مختلف تهیه، مشخصات پخت، ریزساختار و خواص مهم این نانوکامپوزیت های پلیمری از جمله نفوذپذیری، اشتعال پذیری، خواص مکانیکی، گرمایی، الکتریکی و رئولوژیکی پرداخته شده است.

متن کامل

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


عنوان ژورنال

دوره 11  شماره 4

صفحات  39- 50

تاریخ انتشار 2018-02-20

با دنبال کردن یک ژورنال هنگامی که شماره جدید این ژورنال منتشر می شود به شما از طریق ایمیل اطلاع داده می شود.

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023